2012 - årsberättelse
  • I januari befinner vi oss mitt i fertilitetsutredningen och eftersom allt ser bra ut (förutom bristen på passage vid HSG:n) får vi prova vår första hormonstimulering med Puregon-sprutor. Samtidigt ligger svärfars sambo för döden. Vi åker mellan våra egna läkarbesök på Fertilitetsmottagningen och sjukhuset där en döende familjemedlem ligger. 24 januari dör familjemedlemmen, dagen efter mannens födelsedag.

  • I februari kommer mensen och hormonbehandlingen gav alltså inget resultat. Remiss till S:t Göran för laparoskopi för att utreda vidare om det överhuvudtaget finns någon passage i mina äggledare. Remiss skickas nu också för IVF vilket man missat att göra i november 2011 som det skulle ha gjorts. Nu börjar en lång väntan. Samtidigt håller boupptäckningen med svärfadern på och dessutom har vi märkt att han inte är helt klar i hjärnkontoret och vi försöker få till en demensutredning som senare visar på Alzheimers sjukdom i relativt tidigt skede.

  • I april ledsnar vi på att vänta på att höra från S:t Göran angående laparoskopin. Får ny remiss till Sophiahemmet där vi inom en månad får tid för ingreppet.

  • I maj görs laparoskopin som visar att det inte finns någon passage alls i någon av äggledarna. Vi ringer vårdkansliet och får våra papper skickade till IVF-kliniken i Falun som vi väljer att åka till via vårdgarantin. Den 19:e maj åker vi till New York och mannen friar på planet innan vi lyfter från Sverige!! Jag blir så chockad, lycklig och förvånad och säger självklart JAA (äntligen). Vi har en händelserik vecka i New York i ett lyckorus där vi ser mycket och shoppar mer än någonsin. På vägen hem på planet börjar vi planera vårt bröllop bara en månad framåt i tiden. På flygplatsen när vi kommer hem möter vi upp med vår vän Hanna med familj som kommit hela vägen från Australien och ska stanna i ett par månader.

  • I juni är det hektiskt med bröllopsförberedelser samt har vi vårt planeringssamtal inför IVF:en. Det är fullt upp, men samtidigt en väldigt rolig tid. Hoppet inför framtiden är stort. Den 30 juni gifter vi oss och bröllopet blir bättre än vi någonsin kunnat drömma om, mycket tack vare våra nära och kära som engagerar sig och ställer upp till 100 procent. Känner trots allt tråkigt som varit att jag är så lycklig med världens bästa make.

  • I juli laddar vi upp inför första IVF:en. Den sista juli börjar jag med nässprayen som ska ta ner mina hormoner till klimakterienivå.

  • I augusti åker vi på vår första och förhoppningsvis sista charter. Den går till Mallorca och vi känner att det inte riktigt är vårt sätt att resa. Men det är i alla fall skönt att vara lite ledig då alla hormoner gör att jag har ständiga vallningar, humörsvängningar och sömnstörningar. Hela denna månad ägnas mest åt att anpassa sig efter tiderna då nässpray och sprutor ska tas. Den sista dagen i månaden utförs vårt äggplock på IVF-kliniken i Falun och resultatet blir mycket bra.

  • I september får vi tillbaka en perfekt blastocyst. En lång väntan där man slits mellan hopp och förtvivlan börjar. Kunde aldrig tro innan att denna resa skulle vara så jobbig och känslosam. Tyvärr kommer mensen ganksa snart, till och med tidigare än vanligt. Börjar efter misslyckandet med akupunktur i hopp om att det ska hjälpa vid nästa försök. Åker även på jobbkonferens till Riga över en helg och där blir mer än hälften akut histaminförgiftade då de råkade välja fel maträtt sista kvällen.

  • I november sker vårt första FET som också slutar i ett minus.

  • I december sker andra FET. Också minus efter att ha gått några dagar längre än sist och hoppet hade börjat spira. Luften går ur. Man känner sig så tom och trött. Min farmors hälsa börjar svikta. Hon får vätska i lungorna och hamnar på sjukhus över jul där hon fortfarande befinner sig med undantag för tillfällig permission över nyår.


SUMMERING: Det som känts positivt med 2012 har varit framför allt tre saker; förlovningen, resan till New York och bröllopet. Resten har egentligen varit ganska negativa upplevelser. Men trots detta så har de positiva upplevelserna varit så starka att det ändå känns som ett positivt år.


Gillar

Kommentarer