Amningsavslut och obehagliga händelser på förskolan

Natten mellan söndag och måndag ammade jag Liv för sista gången. Första natten utan amning var jättejobbig för oss alla. Jag ville inte lämna över allt till maken (som rekommenderas av BVC) och då låta Liv vara utan både brösten och sin mamma. Vi har ju suttit ihop varje natt sedan hon föddes, då känns det inte så schysst att jag inte är där och tröstar när de älskade brösten försvinner. Så jag bylsade på mig dubbla tjocktröjor och var vaken natten igenom. Hon grät och var förbannad hela natten förutom korta stunder när hon somnade i min famn av utmattning. Kände mig usel och egoistisk, men ville inte ge upp på en gång. Det kommer ju bli svårt när vi än gör det.

Efter den där första natten har det gått hur bra som helst. Visst, hon älskar fortfarande mina bröst och lägger gärna huvudet emot och gosar in sig. Men det är allt. Hon har inte gråtit något mer och inte gjort några större försök att amma efter det. Nu när vi lägger oss för att sova så lägger hon sig med ansiktet nära mig och blundar och somnar. Så nöjd och det går mycket fortare och lättare än det gick förut. Hon känns förvånande nog mer nöjd nu och nätterna efter i måndags har gått hur bra som helst. Jag är så imponerad av vår lilla tjej, hon är verkligen helt fantastiskt duktig. Och nu känns det helt rätt att vi höll ut den där riktigt jobbiga första natten.

Hon tar fortfarande inte något annat än vatten i flaskan, men hon verkar klara sig bra med bara lite vatten på natten.

________________________________________

På tal om annat så fick vi idag på Facebook (!!!) höra att man funnit droger på förskolegården på den förskolan vi ska börja på i slutet av sommaren. Tydligen har man under en tid funnit droger/drogrester på flera av förskolegårdarna, bl a där vi går nu. Förutom att den informationen i sig är chockerande, är det minst lika chockerande att vi föräldrar får läsa om detta på Facebook och inte i form av information från förskolechefen. Mycket dåligt tycker jag. Om sådant här händer vill jag ha information från rätt håll och dessutom en handlingsplan på hur man ska säkra utemiljön fortsättningsvis.

Har nu skrivit ett mail till förskolechefen och sagt vad jag tycker om bristen på information och handlingsplan. Får se om hon är lika dålig som vanligt på att lösa situationer. Skulle gissa att hon inte vill ta tag i något utan gissningsvis tycker jag ska ringa till hennes personal och fråga om jag är orolig. Det är standardsvaret.

Gillar