Amningsfunderingar igen.....

För snart en månad sedan slutade jag amma på dagarna. Det gick över förväntan och från att nästan inte velat äta något så började hon äta ganska bra dagtid.

Sista veckan har hon ätit jättedåligt. Vi tror att fler tänder är på gång eftersom hon också är snorig. Men det känns också som att hon har förstått att hon ändå får amma kvälls- och nattetid och då tar igen det hon inte ätit under dagen. Hon ammar massvis på kvällen innan hon kommer till ro och ammar också oftare under natten. Superjobbigt för mig, blir fastkedjad i soffan hela kvällarna och har svårt att hinna ikapp med alla sysslor jag inte hinner när barnen är vakna. När maken är hemma är det ingen kris, men när jag är ensam blir det väldigt stressande.

För min skull så vill jag sluta amma. Samtidigt får jag dåligt samvete då hon verkligen älskar det. På kvällarna är pappa helt ointressant och hon skriker bara efter mig. Hon blir alltid glad och fnissar när hon är nära mina bröst eller känner lukten av dem.

Hon har både igår och idag tagit några klunkar ersättning ur flaska och pipmugg. STOR framgång. Det är första gången hon gått med på att dricka annat än vatten. Visserligen var det färdigblandad ersättning på tetra, men ändå bättre än inte alls.

Frågan är om jag ska köra amningsavslut nästa vecka när maken är ledig? Jag lär ju behöva sova i ett annat rum så hon inte har mig nära under natten.

Gillar

Kommentarer

Jenzel
Jenzel,
Precis likadant här!! Ammar bara på nätter och bara från ena bröstet. Jag är sonens (1,5 år) mänskliga napp om nätterna. Vill oxå sluta sammtidgt som man känner sig elak och ego. Men jag måste få sova oxå... lycka till!!! ❤️
nouw.com/jenzel