Äntligen en läkare som lyssnar

Idag var vi på en ny barnklinik med Liv för medicinering av hennes förkylningsastma. Vårt mål med medicineringen är att vi så sällan som möjligt ska behöva åka till akuten när hon blir sjuk.

Förra barnmottagningen gav oss inga förebyggande mediciner och tyckte till och med att vi kunde prova utan ibland vid förkylningar för att se om hon kunde klara sig ändå. Det sistnämnda rådet har vi aldrig följt då det i våra öron (två astmatiska föräldrar) låter helt galet att låta bli att medicinera en bebis för att se om hon får andnöd eller inte.

På den för oss nya mottagningen fick vi istället ytterligare en medicin utskriven som vi ska ta i förebyggande syfte hela vinterhalvåret för att förhoppningsvis skydda henne mot att bli så jättesjuk varje gång. Och vid första tecken på förkylning ska vi även sätta in kortison- och luftrörsvidgande inhalationer. Starkare dos än tidigare. Den här planen låter mycket bättre, så nu hoppas vi att vi slipper lika många besök på akuten fortsättningsvis.

Nu på kvällen har hon snorat en del och hör nu när hon sover att hon är täppt i näsan. Tusan också, tre dagar på förskolan räckte.

Gillar

Kommentarer