Avslag.....

...... av Försäkringskassan att få slippa karensdagen. Jag är både chockad och obeskrivligt besviken. För att få godkänt att slippa karensdagen ska läkaren anse det troligt att man under sjukskrivningsperioden/graviditeten kommer ha minst tio sjukfomstillfällen/karensdagar. Jag har redan haft två stycken bara denna månad, så det är alltså åtta tillfällen kvar. Det är 24 veckor kvar av graviditeten. Det innebär ett sjukdomstillfälle var tredje vecka. På dessa tre veckor som redan gått har jag som sagt redan haft två. Alltså är det högst troligt att jag kommer ha mer än tio sjukdomstillfällen under den här perioden.

Handläggaren bad läkaren i ett brev komplettera sjukintyget och där ange om han tror att jag kommer ha mer än tio sjukdomstillfällen. Då skriver läkaren till svar att han inte kan säga att det blir så många tillfällen då det inte är så långt kvar av graviditeten. Jag fattar ingenting. Vadå inte så långt kvar? 24 veckor är ju mer än halva graviditeten. Och när han dessutom vet att jag ibland till och med har anfall flera gånger i veckan. Som allra bäst går det tre veckor emellan, men det är tyvärr ganska ovanligt. 
Nu vet jag inte hur jag ska göra. Om jag får fler än tre karensdagar per månad så kan jag för vår ekonomis skull lika gärna vara sjukskriven på heltid. Om jag är helt sjukskriven kommer jag kanske inte ens ha migrän lika ofta, eftersom det oftast bryter ut på jobbet. MEN jag gillar att jobba och jag skulle nog bli tokig av att gå hemma när jag inte mår dåligt hela tiden. 

Ska försöka lugna mig och smälta det här. Ska till BM på torsdag och då ska jag fråga henne om råd. 
  • 12 visningar

Gillar

Kommentarer

ivfmamman,
Usch, hoppas det löser sig för dig. Det borde ju inte vara problem att få ditt intyg godkänt, men man vet ju aldrig med FK.

Det var läkaren på MVC som skrev mitt intyg. Jag har ett telsamtal bokat med honom på måndag. Måste bara fråga hur han tänkte. Även om han skriver ett nytt intyg så blir allt mycket krångligare nu då jag måste skriva ett brev och överklaga. Så vet inte om det är någon idé.. Han ska i alla fall få veta vad han ställt till med.

Kram!!
ivfmamman.wordpress.com
Helena,
Är det din husläkare eller läkare på MVC som skriver intyget? Kanske MVC läkaren kam skriva ett bättre intyg? Hoppas att det löser sig. Att behöva oroa sig för ekonomin hela tiden ger ju inte direkt minskad stress. Jag har gått från halvtids sjukskrivning till heltid i några veckor nu pga smärtsamma förvärkar ca var 15:e minut hela min vakna tid. Är i v 27 och känner mig väldigt stressad att FK inte ska godkänna intyget. Det underlättar ju inte direkt för stressen och förvärkarna. Håller tummarna för att det löser sig för dig! Stor kram H
snarthoppasvi.blogspot.se
ivfmamman,
Jag fick godkänt förra graviditeten, men då tog det så många månader att jag var nära förlossningen och hade redan fått en halvtidssjukskrivning som senare blev heltid. Så jag hann aldrig utnyttja det.
ivfmamman.wordpress.com
varjeminut,
Min sambo som har cystisk fibros och är på sjukhuset minst var 6:e vecka och sen ytterligare fler gånger pga diabetes, polyper, lungröntgen och start av intravenös antibiotika samt återbesök får heller inte bli av med karensdagarna... Tror man ska vara omänsklig för att få godkänt på det. Då är ändå hans sjukdom kronisk, förminskar livslängden och en ständig kamp med inhalationer och tabletter hela dagarna.
varjeminut.wordpress.com