Barnkirurgmottagningen

Otur eller......?? Skrev ju för några dagar sedan om bemötandet på Närakuten barn (här). Vid sådana tillfällen blir man inte jätteimponerad av sjukvården.

Idag hade vi ett planerat inbokat besök på Barnkirurgmottagningen. För det första var det en väldigt otydlig kallelse så vi åkte till "nya" ALB istället för det gamla. Självklart skulle vi varit i det gamla huset. Försökte ringa för att meddela att vi åkt fel och att vi kunde bli någon minut sen, men en röst sa i luren "just nu är det många som ringer, försök igen senare".

När vi kom inrusande prick i tid så är det första vi ser en lista med namn och personnummer på dagens alla patienter liggandes öppen i receptionen. Alltså jag jobbar också i vården och en sådan sak får inte hända. Sekretess!! Tyvärr är det inte första gången vi är med om det på ALB. När vi var in med Liv akut en av gångerna stod en påslagen laptop öppen mitt i korridoren med alla inskrivna patienters personuppgifter etc. Jag är inte den som inte säger till heller, och det är tyvärr oftast inte uppskattat. Kan dock tycka att man borde vara lite tacksam, även om jag förstår att man skäms rejält.

Hur som helst fick vi träffa en väldigt lugn, noggrann och trevlig läkare. Han klämde, kände och undersökte noggrant och kom fram till att den diagnos vi redan fått stämde. Henning har ett vattenbråck i pungen som bör opereras för att undvika framför allt ljumskbråck i framtiden. Känns faktiskt lite läskigt att han ska sövas, men eftersom två läkare idag rekommenderade operation så får vi lita på att det är det bästa.

Efter läkarbesöket åt och lekte vi på McDonalds. På eftermiddagen veckohandlade vi. Nu på kvällen har maken fått feber. Han hade före Alvedon 41,3 i temp, inte undra på att han kände sig halvt döende. Får se om han också åker på höstblåsor....

​Kvällspromenad och sjuk make.

Gillar

Kommentarer

sillyme
sillyme,
Oj! Det var hög feber. Hoppas OP går bra. Läskigt när barn ska sövas ja. Hur får man vattenbråck?
nouw.com/sillyme