Besök hos förlossningsläkaren och barnmorskan

Är på väg hem efter besök på MVC. Hos läkaren skulle vi planera hur sista veckorna i graviditeten ska se ut. Det blir täta kontroller hos BM framför allt av blodtrycket. Graviditetsvecka 36 blir det blodprover för att ha utgångsvärden vid eventuell HELLP även denna gång (ganska liten risk). Den veckan ska jag även göra ett nytt TUL och skrivas in på specialistmödravården. Sedan beror allt på hur mitt blodtryck beter sig. Om det börjar stiga kanske jag blir igångsatt före BF, annars blir det dagarna kring BF. Känns skönt att det är bra planerat och kontrollerat.

Annars såg allt bra ut vid dagens besök hos barnmorskan förutom järnvärdet som nu sjunkit ytterligare till 106. Jäkla kroppsh******! Jag som kämpat med vitaminer, kosttillskott och folsyra varje dag. Kroppen verkar inte ta upp det.

SF-måttet har nu stannat av i tillväxt och nu ligger jag exakt på medelkurvan.

TILLÄGG: Min fantastiska BM ringde precis och berättade att hon ordnat med blodprovstagning och TUL i samband med mitt besök hos henne i vecka 36. Då slipper jag åka till stan fler dagar än nödvändigt och slipper också ta mig till tre olika ställen. Nu blir allt på ett ställe.

Gillar

Kommentarer