Dagens BVC-besök

Sedan sist vi var på BVC för två veckor sedan har Henning gått upp 560 gr i vikt och vuxit 1,7 cm på längden. Nu väger han 3750 gr och är 52,5 cm lång. Så tillväxten är det inget fel på. Han väger nästan 1 kg mer än när han föddes och är 5,5 cm längre. Häftigt!

Sista veckan/veckorna har han blivit lite prickig i ansiktet. Vi trodde det skulle ge med sig och försvinna men idag har det börjat sprida sig till halsen och nacken också, mer rödflammigt än förut. Jag åt ju mjölkfritt förra veckan och tyckte inte jag märkte någon skillnad på Hennings magonda. Nu när han även fått utslag vill de att jag provar igen. Jag ska även prova mjölkfria ersättningen och se om han kan äta den utan att kaskadkräkas. En burk mjölkfri ersättning kostar 2-300 kr att köpa om man inte har det på recept. Och man måste prova innan man ber om ett recept. Helt knasigt tycker jag. Varför kan man inte få receptet på en gång?
Vi får se vad som händer. Nu är det strikt mjölkfritt som gäller. Både igårkväll och idag har jag fått Henning att äta ur flaskan utan att kaskadkräkas. Denna gång ur Dr Browns flaska. Kanske har vi hittat rätt äntligen? Men jag vågar inte ropa hej ännu. 

Gillar

Kommentarer

LM,
NAN 1 heter den som jag provat sista gångerna. Vi köpte den som är färdigblandad på tetra eftersom vi bara skulle prova. Första gångerna provade vi Sempers. Nu kör jag stenhårt på helt mjölkfritt som de rekommenderat så får vi se om det fungerar. Men tack för tipset. Jag noterar ifall det inte fungerar med helt mjölkfritt så är det säkert bättre med den ersättningen för hans känsliga mage. <br />Ooops, nu är vilan slut. Henning vaknar precis. Ta hand om dig. <br />Kram!
www.blogger.com/profile/093654326240692911
Dahlen,
kevin är ofta rödflammig, mest när han är lite grinig eller trött och BVC sa att det var helt normalt att vara
www.blogger.com/profile/135733049021522677
Dahlen,
Vilken mjölkersättning har du kört med innan?<br />NAN HA ska vara för barn som är känsliga mot mjölkprotein etc.<br /><br />från hemsida: NAN H.A.1 är speciellt avsedd för friska barn med risk att utveckla allergi mot mjölkprotein (t.ex. när någon familjemedlem är allergisk). Genom en speciell behandling har proteinet i NAN H.A.1 delvis brutits ned för att reducera de flesta allergiframankallande ämnena i mjölken.<br /><br />NAN H.A.1 innehåller den aktiva bakteriekulturen Bifidus BL (Bifidobacterium lactis).som är bra för barn med känslig mage<br /><br />kanske skulle pröva den först? finns i vanliga mataffärer.<br />
www.blogger.com/profile/135733049021522677