Det blir operation

Igår ringde ÖNH-kliniken och frågade om vi ville ha en återbudstid redan idag. Eftersom vi ändå var hemma så tog vi den såklart. Så idag var vi där och fick träffa en riktigt bra läkare. Även en logoped var med. Henning har numera lärt sig att logopederna vill höra honom prata och det vill han såklart inte då, utan är knäpptyst och nickar eller skakar bara på huvudet.

Han gick i alla fall med på att öppna munnen och läkaren konstaterade utan tvekan kort tungband och dessutom stora halsmandlar. Så i slutet på januari ska han opereras för sitt tungband. Vi får hoppas att inte Gustav bestämmer sig för att göra entré just den dagen. Halsmandlarna ska kollas fler gånger, så får vi se längre fram om de ska åtgärdas. Även polyperna kommer kollas under operationen.

Tänk, efter nästan fyra år får man en förklaring till varför amningen inte fungerade med Henning. Kan inte släppa att ingen kollade eller ens nämnde det. Sista gången jag hade kontakt med Amningsmottagningen på Danderyd skyllde man på mig och mina implantat. Det var mitt fel att jag hade ont eftersom jag hade implantaten.

Med Liv funkade amningen trots implantaten. Märkligt om de nu skulle haft rätt i det de sa...... Inte för att jag trodde att de hade rätt, men någon mer hjälp fick jag i alla fall inte.

Hoppas att det efter operationen släpper lite med uttalet. Vi ska få tungövningar att göra efteråt. Just nu är Henning lite frustrerad över att han inte kan säga lillebrors namn, han säger ”Husta”.

Kvällen har ägnats åt dagens julaktivitet som var att baka pepparkakor. Eftersom vi gjorde vanliga pepparkakor för inte så länge sedan, valde vi att göra en mjuk pepparkaka idag istället.

Gillar

Kommentarer