En lite lugnare helg

Äntligen en helg när vi inte hade så mycket inplanerat. På fredagen var kidsen och jag och hälsade på hos en vän som också är mammaledig. Hennes lilla kille är fem månader. Vi åt lunch och fikade. Henning vägrade ytterkläder och med honom får man verkligen välja sina fighter, så det blev tomtedräkten till bilen.

På vägen hem hämtade jag upp min mamma som skulle äta middag och sedan övernatta hos oss. På kvällen åkte jag även och hämtade maken på Arlanda.

Min mamma och Liv hade en pratstund innan vi gjorde oss redo för Bamsegympan på lördagmorgonen. Henning och jag går på Bamsegympan medan maken har hand om Liv. Det är jätteroligt att vara med och få den stunden, bara Henning och jag. Han är så duktig, värsta klätterapan. Det svåraste är att man ibland måste sitta still och lyssna.

Mitt på dagen blev det återigen snowraceråkning. Varje gång vi ska ut är det fight om ytterkläderna. Det tar ofta minst en halvtimme, ibland längre innan de är på. Den här gången blev vi så jäkla less, det har ju varit ganska ofta på sistone som vi varit tvungna att ha på ytterkläderna. Så han fick helt enkelt gå ut som han ville. Barbent, skaljacka, mössa och vinterskor. Det var cirka sex minusgrader ute. Det tog mindre än fem minuter så var han inne igen storgråtandes för att han var så kall om benen. Tyvärr höll inte viljan att klä på sig i sig så länge. Halvvägs på med overallen kom han på att han inte alls ville göra som vi ville. Tror nämligen att allt handlar om att det är han som vill bestämma själv vad han han vill ha på sig, men det funkar ju inte alltid.

Efteråt blev det varm choklad med marshmallows. Mycket uppskattat.

På kvällen blev det till att baka frallor till soppan. De blev torra och helt smaklösa 😞.

En riktigt skön och spontan lördag.

Idag har vi varit inne hela dagen och tvättat. Liv har varit en mästare på att bajsa och kräkas ner både kläder och sängkläder denna vecka.

Nu är vi på väg till Karlstad för att hälsa på min pappa i ett par dagar.

Gillar

Kommentarer