Förskolan

Det har varit ganska många små händelser som irriterat mig på förskolan. Kanske överreagerar jag ibland, men jag känner att om vi nu ska lämna H nästan varje vardag i flera år där så vill jag att det ska kännas bra. Personalen känns oengagerad. Jag förväntar mig inte att personalen ska lägga någon extratid eller så med H jämfört med andra, det är inte problemet. Men det är några små händelser som signalerar lathet för mig. Och eftersom det varit en hel del så ringde jag idag chefen där och berättade hur vi kände.

Exempel på några händelser:
  • En dag när vi hämtade så hade H sina fleecebyxor på sig som han brukar ha ute för att hålla sig varm. När vi frågade varför fick vi till svar att han inte hade några ombytesbyxor. När vi tittade i hans korg låg det överst tre par rena byxor. Vi påpekade detta för personalen och fick då bara "jaha" till svar. Ren lathet att inte ens orka titta tycker jag. H hade varit jättegnällig hela dagen fick vi höra också. Inte konstigt då han är jättevarm av sig även utan fleecebyxor.
  • Varje dag när vi hämtar har han torkat snor i hela ansiktet samt intorkade matrester i ansikte, i håret och på händer. Också lathet. Vem vill gå med matrester i ansiktet en hel dag? Respektlöst.
  • Kläderna sitter oftast på trekvart. Om det är en body han har på sig så orkar personalen inte knäppa knapparna nertill i grenen för det är jättejobbigt (mannen hörde mycket suckar och gnäll över detta bland personalen under inskolningen).
  • Kläder försvinner. Vi har namnmärkt varenda klädtrasa och ändå försvinner mössor och vantar. Ofta hittar vi dessa slängda över golvet och ibland är det bara den ena som återfinns. Det kan ju inte vara så svårt att lägga upp barnens kläder på respektive hylla dit barnen själva inte når. Förstår att barnen sliter av sig kläderna själv, men det står ju namn i, man kan ju inte förvänta sig att ettåringar själva lägger kläderna där de ska vara.
  • Vi tog hem och tvättade ytterkläderna över påsk. Förut har vi haft både en tunn och en tjockare jacka på dagis varje dag. Nu tog vi inte dit den varmare eftersom vi inte tyckte den behövdes längre. Då säger personalen till mannen igår att det är så bra att vi tagit hit tunnare kläder till H så att han kan röra sig. What?! Den tunnare jackan har hängt där varje dag bredvid den tjocka. Hur lat kan man vara som inte kollar vad som finns när det dessutom hänger framför näsan på dem.
  • Regnkläderna användes inte från början när vi lagt dem i hans låda där personalen sa att vi skulle lägga dem. När vi hängde dem bredvid ytterkläderna så gick de bra att använda. Lathet att inte orka titta i hans låda.
  • Nu för tiden när vi lämnar på morgonen är H alltid ledsen. Men jag upplever inte att personalen är särskilt hjälpsam med detta. Ingen försöker hjälpa till vid överlämnandet fastän jag varje gång säger att de måste ta honom så fort som möjligt för ju längre tid jag stannar desto värre blir det för Henning. Tillslut efter att jag stått där låååång stund med H fastklamrad vid måste jag säga till personalen att jag måste gå nu. Vi har strax gått där i två månader nu så jag tycker att de borde förstått nu hur de ska göra, eller visa lite intresse för att göra det hela lite bättre.
Jag vet att detta kanske inte är stora saker och det låter ganska gnälligt. Men det stör mig och dessutom verkar personalen jag träffat på den andra småbarnsavdelningen både trevligare, gladare, piggare och mer engagerad (vi lämnar ibland till dem på morgnarna). Så troligen kommer vi byta avdelning efter sommaren. Innan dess kommer vi kanske ha ett möte med chefen och avdelningsansvarig pedagog för att försöka göra det bästa möjliga av situationen under väntetiden.

Gillar

Kommentarer