Försöka hitta nya rutiner, sömnbrist och förkylning

Här hemma kämpar vi på med att hitta nya rutiner för att få livet som trebarnsfamilj att fungera. I stort är det inga problem, men.....

Det värsta sedan vi blev fem i familjen är sömnbristen. Vi har inte riktigt fått nätterna att fungera. Och det är faktiskt inte lillebror som håller oss vakna. I början var det tjafs på nätterna barnen emellan om vem som skulle sova vart. Båda större barnen ville sova i vår säng och båda ville sova med mig eller så var det bara pappa som gällde. Och inte klarade de av att ligga bredvid varann heller. Samtidigt behövde vi skydda lillebror så att han inte fick någon av sina storasyskon över sig i sömnen. Vilken cirkus de första nätterna var och vi höll på att gå under allihop.

Numera har Henning som tur är börjat sova fler hela nätter i sin egen säng. Nu är det senaste att Liv inte vill sova på nätterna. Antingen vaknar hon mitt i natten och är vaken många timmar innan hon går att lägga igen eller så är hon omöjlig att söva på kvällen. Hon ligger inte kvar i sängen heller utan ska upp och röja. Så nu är vi helt sjuka av trötthet igen.

Hoppas verkligen att allt lugnar ner sig och faller på plats snart, innan vi går sönder av trötthet.

Bilden säger en del. En supertrött och snorig tjej. Liv har lyckats dra på sig en förkylning trots att vi mest varit hemma på sistone. Otur.

Igår kväll var vi och kollade när pappa spelade hockeymatch. Endast Henning var lite imponerad i några minuter. Liv och Gustav somnade ganska fort.

Vi har varit utomhus en del sista dagarna. Gäller att passa på så länge snön ligger kvar. Alla barnen älskar det. Eller Gustav sover väl mest. Han verkar uppskatta vagnen.

Äntligen är jag överens med sjalen. Tog bara tre barn att komma dit. Kanske beror lite på barnet också. Gustav älskar att ligga där.

Gillar

Kommentarer

Wunderlich
Wunderlich,

Mysigt, kämpa på gumman. Det tar ett tag att komma in i alla nya rutiner. Men känner igen det, inte den minsta som brukar va den som är jobbigast. Utan syskonen, blir lätt till monster när ett litet syskon kommer in i familjen. haha xD

nouw.com/wunderlich
Mysfamiljen
Mysfamiljen,