Första dagarna hemma med Henning

Efter förlossningen låg vi kvar på BB i tre nätter. Första natten sov vi ingenting. Vi var ganska upprymda efter förlossningen och att vi hade en liten bebis liggande emellan oss. Andra natten sov vi lite mer men jag och Henning hade svårt att få amningen att fungera. Han förstod inte riktigt hur han skulle greppa så vi bestämde oss för att stanna en tredje natt för att inte åka hem och få panik om vi inte fick till det. Tredje natten på BB sov jag och Henning nästan ingenting. Han hängde i mina tuttar hela natten och skrek varje gång jag tog honom därifrån. Ingen riktig mjölk hade runnit till ännu och han var antingen hungrig eller gasig i magen, eller kanske både och. Vi åkte i alla fall hem på förmiddagen tredje dagen och det var rätt skönt och lite läskigt.

På torsdagen landade vi här hemma och på lördag var det dags att göra återbesök på Förlossningen för att väga och ta PLU-prov på Henning samt ta blodtryck på mig. Henning hade gått ner ungefär 200 gram vilket är normalt, men eftersom han var liten från början var det viktigt att han inte skulle gå ner mer vilket vi fick order om att kolla upp på BVC efter några dagar. PKU-provtagningen gick fint. Han fick amma under tiden han blev stucken i handen och han reagerade knappt. BM var mycket bra på att sticka. Mitt blodtryck var fortfarande lite högt vilket det varit ända sedan Henning föddes av okänd anledning. Det var inte alarmerade och jag ska kolla upp det igen på min efterkontroll på MVC i mars.

På tisdagen veckan efter vi kom hem var det dags för hörselscreening. Den gick också bra. Vi lyckades få Henning att sova under testet vilket gjorde att det gick smidigt. På onsdagen därefter var det dags för första BVC-besöket vilket var ett hembesök. Henning vägdes igen och hade nu gått upp till över sin födelsevikt.

Här hemma går det bra med det mesta. Det är väl sömnen som blir lite sisådär. Henning har ofta lite ont i magen på kvällarna och nätterna. Men det blir ett annat inlägg. Känns som jag ligger lite efter här på bloggen........

Gillar

Kommentarer