Hennings första smakisar och VUL

Igår fyllde som sagt Henning fyra månader och vi inledde dagen med att smaka på gröten. Stackarn säger jag bara. Gapade gjorde han och det såg verkligen ut som det var något vedervärdigt jag givit honom. Många grimaser blev det, men lite roligare vart det när han fick hålla i skeden själv - tills han körde in den i halsen och kräktes upp det lilla han fått i sig. Det är inte lätt att göra allt för första gången. Senare på kvällen fick han smaka lite potatis-broccoli-puré och det var tydligen inte lika äckligt, men gott kan man inte säga att han tyckte det var heller.
Idag på morgonen åkte jag iväg till distansläkaren för VUL. Tyvärr gick det ungefär som befarat. Slemhinnan var endast 5 mm och en follikel var 15 mm. Alltså inte alltför långt till ÄL. Imorgon ska jag då som vanligt börja med extra östrogen, Progynon, morgon och kväll. Det brukar inte ha så jättestor effekt men förhoppningsvis lite. Henning kom ju till på en slemhinna som var 7-8 mm så det är ju inte helt omöjligt.

Ikväll blev det majspuré för Henning. Det såg inte heller ut att vara så gott, men inte världens äckligaste heller. När jag visar att jag äter så gapskrattar han. Gapskrattar är förresten något han gör väldigt ofta nu. Så himla härligt att höra, man blir garanterat smittad :-)PS. Tack för lyckönskningarna idag inför VUL!

Gillar

Kommentarer

LM,
Jag kan hålla med om att det finns intressantare och godare saker att ge, men det finns såklart en tanke med att inte börja med just det. Många som börjar ge t ex fruktpuré får sedan svårt att få bebisen att äta det som inte är "lika gott" som fruktpuréer. Så därför försöker jag vänja honom vid annat. Har fått den rekommendationen både av vänner med erfarenhet och BVC.
www.blogger.com/profile/093654326240692911
Anonym
,
Har aldrig förstått varför barn skall serveras sådant som inte är särskilt gott när de skall börja smaka på riktig mat. Eller snarare sådant som inte smakar något alls.<br /><br />Varför inte börja med banan, en hemgjord smoothie med bär eller liknande? Det finns färdiga fruktpuréer om man inte vill mixa själv osv. Men vad som helst måste vara intressantare att smaka på än klistrig barngröt . . .