Husmanskost och utvecklingsfas

Hittade en bild på Henning när han var precis fem månader som Liv är nu. Lika?? Jag tycker inte de är särskilt lika.

På förmiddagen tog Liv och jag en promenad medan maken rensade lite i förrådet och flyttade ut julsakerna. Jag gick på Apoteket och köpte Emla-plåster till på måndag när Liv ska vaccineras.

Idag har vi också ätit en fantastiskt god lunch. Riktig husmanskost. Raggmunk och fläsk. Så gott!

Och så har Liv övat på att sitta upp. Det var tydligen jätteroligt.

På eftermiddagen har vi varit ute en stund och grävt och flyttat grus som det finns ganska gott om just nu. Sedan middag och bad. Henning har alltid älskat vatten och att bada, men den här veckan har intresset varit ännu större. Han har flera dagar den här veckan kastat av sig kläderna direkt när han kommit hem och skrikit "bada"!!

Liv är inne i en fas nu, det märks så tydligt. Hon skiftar i humör hela tiden från glad ena sekunden till tokarg nästa. Hon vill inte gärna roa sig själv alls och när hon sover (om hon ens gör det) vaknar hon oftast av ett illskrik som om hon drömt värsta mardrömmen. På kvällarna har hon väldigt svårt att komma till ro och amningen funkar inte att söva med, oftast blir det bärselen eller att sitta och vagga henne nära. Amningen strular också lite. Hon äter lite och sedan är det som att hon blir arg och skriker eller tuggar på bröstvårtorna.

Idag har hon pladdrat massvis.

Gillar

Kommentarer