Kräksjuka också

Inte nog med förkylningar, feber och krupp som vi haft den sista veckan. Vi spär på med lite kräksjuka också. Eller till och med en långdragen en. Natten mellan fredag och lördag strax efter klockan 00:00 kom första kräkan. Den här gången var det Hennings tur att drabbas.

Ovanstående text mötte mig nämligen på förskolan på torsdagen. Så förstod direkt vad det var.

Henning kräktes i alla fall upprepade gången i elva timmar och sedan tog det slut. Vi tryckte i honom vätskeersättning, en tesked var femte minut, och allt gick bra. Han blev rätt fort hungrig och ville ha mat.

Efter det har han mått ganska bra men varit tröttare än vanligt. Efter 48 timmar började vi känna att YES!! Det är nog över nu. Men efter 54 timmar spydde han helt plötsligt igen, en kaskad över hela köket. Men efter det så verkade han må prima och gjorde så resten av kvällen.

Idag har han fortsatt att må bra och vi ska snart testa våra krafter med en promenad till centrum. Dessa sista dagarna har jag säkert tvättat 20 maskiner, tvättat händerna så att de blöder, klorerat diverse ytor, handspritat och ätit hundratals vitpepparkorn. Min mardröm är att själv bli magsjuk när maken är bortrest. Som tur är har min fantastiska mamma bott hos mig dessa dagar och hjälpt till med barnen. Hon ställer alltid upp. Så tacksam att jag har henne och att hon är som hon är.

Imorgon kommer maken äntligen hem, efter ett sju dagars arbetspass. Han är så efterlängtad! Vi ska hämta honom på Arlanda.

Henning har varit så duktig. Nästan kräkts i hinken varje gång. Så skönt nu när han är lite större och vi kan kommunicera. Han har verkligen varit så duktig som kämpat sig igenom denna vidriga kräksjuka med humöret i behåll.

Gillar

Kommentarer