Låter det lockande?

Min mamma brukar oftast komma över för fredagsmys varje vecka. Annars får hon abstinens säger hon, av längtan efter barnbarnen. Hon är inte så kinkig med om barnen är sjuka då hon sällan blir smittad själv, så hon är en av de få vi träffar ofta trots vår eviga sjukstuga. 


Idag när hon ringde och frågade hur läget var fick jag avlägga rapport; Liv har diarréer, Henning har haft feber och hemsk hosta samt magont hela veckan till och från, Gustav är också förkyld och nu har även mannen och jag blivit dunderförkylda och kan knappt andas. ”Låter det lockande?” Inte mycket kanske, men hon kom i alla fall och vi fick en rolig och mysig eftermiddag och kväll tillsammans.


På tal om annat så gick besöket på vårdcentralen igår helt okej. Mitt blodtryck är inom normalgränsen för att slippa medicin, men ändå väldigt högt för att vara jag. Men så länge jag inte passerar gränsvärdet är det medicinfritt som gäller. Hoppas själv på att kunna sänka blodtrycket med träning och bättre kost.


Och på tal om träning så köpte jag ju ett gymkort här i veckan. Mitt mål är att komma ner på normalvikt, men framför allt att stärka kroppen. Att slippa ha ont på alla möjliga ställen samt slippa drabbas av ryggskott och nackspärr stup i kvarten är jätteviktigt. Att drabbas av ett ryggskott när maken är utomlands är förödande. 


Till en början blir det styrketräning och promenader som ska hjälpa mig nå mina mål. Jag körde första passet i tisdags och det kändes så skönt i kroppen. Tyvärr började jag få halsont efter bara några timmar och nu är jag dunderförkyld med hosta, halsont och slemfyllda luftvägar. Så typiskt. Men ska köra igång igen så fort jag bara kan.
Nu ska vi sova. Trevlig helg!!

Gillar

Kommentarer