Lucia

Hoppas ni alla haft en fin Lucia. Vår har varit både upp och ner. Tänkte vi skulle ha en lugn och mysig morgon. Förra året satt Henning helt trollbunden och älskade luciasångerna. I år var det inte så direkt. Tvärt om så föll han ihop i en hög på golvet, storgrät och bönade och bad att jag skulle byta kanal. Han är i en väldigt dramatisk "fas" just nu. Problemet var nog dels att det inte var Barnkanalen och dels att jag bestämde och inte han. I alla fall så älskar jag Lucia och alla sånger, så jag bytte inte kanal.

Till frukost blev det gröt och pepparkakor så det blev ju populärt. Sedan åkte vi buss till förskolan och det var ju också roligt. Och för en gångs skull så fick barnen vara ute. Så Henning blev superglad när vi kom dit.

Dagen spenderades sedan hemma hos min syster. Hon är gravid i vecka 23 och har precis opererats för en brusten blindtarm stackarn. Hon blev rekommenderad vila och värmekudde av Gynakuten, så det var tur att Förlossningen tog henne på allvar. Usch, man blir ju mörkrädd när man hör hur lättvindigt de ger råd till folk per telefon utan att ens undersöka. Enligt läkaren efter operation hade hon mycket klassiska symtom på blindtarmsinflammation som inte borde missats av Gynakuten. Kunde gått helt åt skogen för både henne och bebis.

På eftermiddagen var det luciafika på förskolan. Inte som när vi var små, när man sjöng och så, utan mer som öppet hus där man har med sitt eget fikabröd. Jag hade haft huvudvärk hela dagen och fick självklart migränont där. Men det var såklart värt det ändå. Henning blev så glad när jag kom och gick stolt runt och berättade för alla att jag var HANS mamma och att han hade en egen bebis.

Nu på kvällen skulle jag försöka ta ett fint kort på barnen när de var luciaklädda. Bad Henning sätta sig bredvid Liv och han hoppar på henne och landar med sitt ena knä och sina 13 kg på hennes huvud. Måste ha gjort fruktansvärt ont för hon skrek för livet och tårarna sprutade, och när jag lyfter bort Henning så gapskrattar han skadeglatt. Alltså ord kan inte beskriva hur jäkla arg jag kände mig då. Klarade inte av att prata med honom på säkert en kvart. Var tvungen att lugna mig lite för att inte bara skrika rätt ut åt honom.

Vi har pratat om det flera gånger ikväll och jag hoppas verkligen att han förstår hur illa han kan göra henne och att han aldrig någonsin får göra så. Men jag vet inte om jag lyckats. Tror i alla fall han förstod att han gjort något riktigt obra.

Nu sover båda ungarna och jag är helt slut.

Gillar

Kommentarer

Millis
,
Vilka fina bilder, skulle passa bra som julkort 😊
Mysfamiljen
Mysfamiljen,