Magknip, kräk, migrän och mjölkstockning

Så, nu kommer gnällinlägget. Många kanske tycker att vi inte borde gnälla nu när vi äntligen har vår älskade son. Men allt är inte en dans på rosor bara för att man längtat efter detta så länge. Henning har ofta magknip på kvällar och nätter. Det är faktiskt jättejobbigt. Det skär i hjärtat när hans lilla kropp blir spänd som en pilbåge, ansiktsfärgen illröd och han skriker som om någon stuckit en kniv i honom. Vi har fått en del tips. BVC-sköterskan visade en massage som vi har provat. Den verkar hjälpa, i alla fall för stunden. Men oftast börjar det om igen en stund efteråt. Vi vaggar runt med vår lilla parvel hängande över underarmen. Det verkar underlätta. Vi har köpt Minifom-droppar på Apoteket. Tveksamt om det har hjälpt ännu, har bara använt dem i två dagar och glömt att ge dem hälften av gångerna. Jag ska få låna en babysitter med vibrator i av en kär vän som har en dotter som haft kolik.

Dessutom blir man ganska slut när man varken sover dag eller natt.

Sista tre dagarna har han även börjat kräkas en del. Tyvärr var jag tvungen att ge honom ersättning igår och inatt då jag hade migrän som var ganska illa och var tvungen att medicinera vilket innebar att jag inte fick amma på tolv timmar efter intaget. Av ersättningen kräktes han ännu mer, riktiga kaskadkräkningar som sprutade både genom munnen och näsan. Stackarn. Antingen tål han inte ersättningen eller så beror det på att han äter för fort när han får flaskan. Och jag som skulle slippa migrän enligt läkaren nu när graviditetshormonerna är borta och när jag ammar.

Trots att jag pumpade ut mjölk under tiden jag inte ammade så har jag lyckats dra på mig mjölkstockning i vänsterbröstet. Det gör svinont men än så länge är det under kontroll i alla fall. Huvudvärken är närvarande idag också. Hoppas att det inte blir värre för jag vill verkligen inte ta någon mer medicin nu. Henning såg så lycklig ut imorse när han fick amma igen. Trodde inte jag skulle längta efter att amma då det har varit ganska smärtsamt ibland, men nu när jag inte kunde känner jag att jag saknat det.

Gillar

Kommentarer

LM,
Anonym
,
Säger bara windi.... kan ej leva utan dem. Pysventiler som får ut gaser mm. Hjälper verkligen, koliken beror mkt på att de ej får ut gas o bajs själva. Köp!!
Nightrose,
Tänkte också på mjölkproteinallergi. Men samtidigt på en outvecklad magmun, vilket är normalt. Som du säger att han är glupsk.<br />min bvc-läkare sade att pojkar gärna får i sig mycket luft då de är glupska. <br /><br />Ta kontakt med amningsmottagning. Han kanske sväljer för mycket luft via amningen och ni behöver maximera.<br /><br />sen är det så att dropparna behöver du inte ha dåligt samvete över... vi använde semper droppar... men finns stora forskningar att de är mer för osd föräldrar ... dessvärre finns inget vetenskapligt belägg att de fungerar.<br /><br />vår lille hade problem till ca 6-7mån. Men det blev bättre och bättre. Ett tupps är att cykla benen i luften. Som tidigare skricet windipysventil och att ha hnm liggandes i grodställning på din eller mannens famn.<br /><br />och du! Du får klaga hur mycket du vill!! Våra efterlängtade barn är och kommer att vara jobbiga i omgångar, men det betyder inte att de varit efterlängtade och är våra älskade små. De är ovärderliga! Men bebisperioden är svår omställning med mycket stress, anpassning och sömnbrist... så ja du får klaga!!! Hur mycket du vill 😊<br /><br />*styrkekramar!!*
www.blogger.com/profile/044879923338568844
Anonym
,
När min son var baby, fick vi veta att 50% av alla kolikbarn var allergiska mot komjölksprotein. Prova att själv äta helt mjölkfritt (inte låglaktos utan mjölkfritt) och se om han får mindre ont i magen. Att han kräktes av tillägget kan ju tyda på allergi eftersom koncentrationen av mjölkprotein blir högre än den blir via bröstmjölken.<br /><br />/M
LM,
Tack snälla du. Alla tips mottas gärna 😊
www.blogger.com/profile/093654326240692911
Anonym
,
Hej, här kommer lite tips från en tvåbarnsmamma. <br />- prova semperdroppar och kanske windiventil mot magontet. Finns på apoteket.<br />- Amma, amma, amma bröstet med mjälkstockningen. Prova olika amnings ställningar för att tömma alka mjölkgångar. Duscha varmt och lägg ylleinlägg i bhn. Ring amningshjälpen för mer råd.<br />- Sänk takten och kraven i början. Ni måste inte bjuda hem alla just nu osv. Passa på att vara bara ni tre. Sov om bebis sover, turas om att vila och sova när han sover. Om mor- och farföräldrar finns och är sugna på umgänge låt dem ta ur bebis i vagnen så att ni får sova. De kan få äran att hjälpa er med att handla osv också.<br /><br />Detta kommer gå över på några veckor, men jag vet att det känns som en evighet.
LM,
Tack för förståelsen Åsa. Jag vet att det blir bättre och allt är inte dåligt, men ibland känns det lite mycket. <br />
www.blogger.com/profile/093654326240692911
Åsa
,
Klart att du får gnälla! Det ÄR skitjobbigt med små bebisar ibland även om det är underbart och efterlängtat också.<br /><br />Att inte få sova är tortyr för alla människor oavsett hur barnen har kommit till. Tycker så synd om dig som har migrän, "bara" det är vidrigt och sen dessutom behöva ta hand om en bebis också! Det är inte lätt!<br /><br />Det kan kännas som en evighet nu men snart kommer ni att vara ute på andra sidan, där magen funkar och bebisen sover på nätterna. Håll ut!