Mindre roligt efter förlossningen.....

Efter förlossningen låste det sig lite så att jag inte kunde kissa. Fick tillslut tappas vilket var mycket obehagligt. Jag fick vid förlossningen en bristning (grad 2) och ett så kallat skrubbsår på insidan av ena blygdläppen. Det var inte dessa som gjorde att jag inte kunde kissa utan det bara gick inte. Som tur är kom det igång med kisseriet framåt morgonen dagen efter förlossningen och jag slapp tappas flera gånger. Man kontrollerade att jag tömt blåsan med ultraljud då jag absolut inte ville bli tappad igen. Efter ett tag började bristningen och skrubbsåret göra mer ont när jag gick på toaletten, men det gick hyfsat så länge jag smörjde med lite barnolja och kissade i duschen vilket rekommenderades.

Vi åkte som sagt hem på torsdagen från förlossningen. På fredagen gjorde det så ont att kissa att det inte längre hjälpte att stå i duschen. Så jag fick helt enkelt ringa till förlossningen igen och fråga om råd. Vi åkte in och jag fick prova med Xylocain-gel (bedövande) vilket som tur var fungerade. Annars hade tappning och kvarliggande kateter varit alternativet. Jag fick med mig gel hem vilken jag skulle ta på tio minuter innan jag behövde gå på toaletten. Låter ju bra, men det är inte alltid så lätt att planera in när det passar att bli kiss- eller bajsnödig och alltid befinna sig i hemmet just då. För man ligger inte gärna med underlivet i vädret hemma hos andra i tio minuter (för att gelen ska hinna verka) innan man lånar toaletten. Så detta tog bort mycket av glädjen och myset de första dagarna hemma.

Nu har det sedan några dagar tillbaka blivit normalt igen. Så otroligt skönt. Det är faktiskt så att jag tycker dagarna efter var jobbigare än själva förlossningen.

Mer om Henning tar vi en annan dag. Nu ska vi nog fundera på att gå och lägga oss. Natti natti!
  • 2 visningar

Gillar

Kommentarer

Dahlen,
mig tappade dom 2 ggr innan dom stoppade in katetern och det var inte skönt alls! så jag lider med dig, men efter katetern hade jag inget problem att kissa dock gick jag med den i 2 dagar, och jag hade även ett stygn över urinröret då jag sprack över det, men jag är glad att jag inte känt av några problem utav det förutom att det spänner och stramar när jag ibland ställer mig upp.. Fy fan att ha ont när man ska kissa , jag tycker synd om dig:( och skönt att det börjar reda sig, men tänk på att det fortfarande kan svullna till och strama när det försöker läka så bli inte Jätte orolig om du får små ont mellan benen, men om du blir orolig kolla iaf, Kramar!!
www.blogger.com/profile/135733049021522677