Mysig dag!

Idag kom lilla Vilda och hennes mamma hit och hängde med oss hela dagen. Vi mammor hade riktigt trevligt ihop och jag tror våra bebisar tyckte det va kul att titta på varann.

Idag har Henning blivit firad på förskolan. Det har varit månadskalas för alla som fyllt i januari. Jag har sett bilder och film på Insta där han ser ut att ha jättekul, men han säger att det inte alls varit kul. Han har det inte lätt just nu vår lilla treåring. Inget är roligt när man frågar och han sätter sig på tvären mot ALLT. Det är många fighter hela tiden och de gånger han får som han vill är inte det heller bra.

Som idag när vi skulle borsta tänderna, att borsta tänderna har ALDRIG gjorts frivilligt. Vi har varit tvungna att förklara varför man borstar tänderna, så han inte bara tror att vi tvingar honom. Så idag var det storgråt igen. Tårarna sprutar och han gallskriker trots att jag bara sitter bredvid och pratar med honom. Eftersom vi har den här fighten morgon och kväll varje dag, orkade jag inte idag utan sa bara att "ok, vi struntar i det och går och lägger oss". Det skulle jag tydligen inte ha sagt, för då föll han ihop på golvet och grät för att han inte fick borsta tänderna. Ja det är verkligen inte lätt att veta vad man vill.

Tyckte jag lyckats bra med att uppfinna en middag, men treåringen gav den en 0,01 sekunds lång blick och sjönk ihop i en storgråtande hög på golvet - "inte deeeen, INTE DEN!"
Vägrade att sitta vid matbordet om han inte fick en marmeladmacka istället.....

Jag tyckte det va gott i alla fall, och får nog äta det imorgon också 😁.

Gillar

Kommentarer