Mysig helg med bästa vännen

Lördagsmorgonen inleddes med en kaskadkräkning igen. Han verkar vara lättspydd vår lilla kille. Middagen från dagen innan och morgonens frukost kom upp över frukostbordet och hela köksgolvet. Vi satt där snopna alla tre och förstod knappt vad som nyss hänt. Mannen hade sin sista jobbresa och var tvungen att åka ett par timmar senare. Jag tänkte att jag skulle vara duktig den här gången och verkligen se till att han inte åt mat för tidigt. Trodde såklart att han blivit kräksjuk igen. Men ärligt talat verkade han inte särskilt sjuk i övrigt. Gav honom vätskeersättning men ingen mat. Han var så sur på mig. Aldrig varit med om maken. Efter fem timmar stod vi inte ut längre någon av oss så då fick han en deciliter välling vilket gick bra. Två timmar senare fick han lite mosad potatis och kokt torsk. Det gick också bra. Så det var nog inte kräksjuka.

Och förkylningen blev det inte heller något av. Snorandet höll i sig i tre dagar och försvann sedan. Misstänker att det är tandsprickningen som ställer till det. Båda framtänderna i mitten uppe håller på att titta fram samtidigt. Eventuellt kommer även fler tänder nedtill. Inte lätt att se då han kniper ihop munnen hårt så fort han förstår att man vill titta.

Min bästa kompis som skulle komma på lördagsmorgonen avvaktade lite och kom istället på kvällen för att vara säker på att inte bli magsjuk. Hon åkte nämligen på en tioveckors semester till USA och Nya Zeeland idag. Då vill man ju inte inleda med kräksjuka. Hon hjälpte sedan till med H. Efter den jobbiga dagen behövde nog både H och jag några minuter ifrån varandra. Kompisen mös med H och jag gjorde inlagd sill och skumtomtefudge.

Igår hade vi en jättemysig dag. Vi åkte in till stan efter lunch och gick på julmarknad och efter det kollade vi NK:s julskyltning. Sedan köpte jag några julklappar och så strosade vi runt lite. På eftermiddagen gick vi till en indisk restaurang på Söder och det var verkligen jättegott. Väldigt smakrikt. Dock hände en liten "bajsolycka" som blev lite jobbig då de inte hade något skötbord på restaurangen. Jag frågade personalen hur jag skulle göra och de förklarade att det skulle nog gå bra för det fanns en stor bänk inne på toaletten. Desperat letade jag efter bänken som inte fanns. Enda stället det gick att lägga en bebis var på en smal kaklad kant ovanför handfatet. Så det fick bli där. Det första H gjorde var att köra upp handen i den automatiska tvålbehållaren som var precis ovanför hans huvud så det sprutade tvålskum över hela honom. Sen behöver jag inte berätta några detaljer, men med läckage av blöjinnehållet och tvål över hela honom blev det ett kladdigt blöjbyte. Tvättade rent och bar ut H i restaurangen och klädde på honom resten där. När proceduren var klar och jag var helt genomsvettig och bajsluktande så kom det fram en personal igen och sa att jag kunde få gå upp på deras kontor på övervåningen och byta. Tack för det liksom. Tror inte någon i personalen någonsin bytt en blöja.

Idag skjutsade vi kompisen till Arlanda. Saknar henne redan. Men hon kommer ha en fantastisk resa. Hon ska bland annat åka till några av ställena vi var på när vi var på Nya Zeeland och så ska hon bland annat till Los Angeles och Las Vegas i USA. Önskar vi kunde följa med!

Nu på kvällen satte H en bit päron i halsen och spydde igen. Hela fåtöljen, sig själv och mig. Efteråt nös han så det sprutade kräk i hela ansiktet på mig. Gud va less jag är på kräk och skit nu.

För övrigt har han börjat matvägra mer och mer. Tror mycket beror på tänderna där också. Han tar tre-fyra tuggor, säger nam-nam och vägrar sedan att äta mer. Det mesta nobbas. Mycket vill han inte ens smaka på.

Imorgon ska vi göra köttbullar, baka vörtbröd och griljera julskinkan.


Gillar