Ommöblering - äntligen!

Äntligen har halsflussen börjat ge med sig. Igår fick barnen åka hem till mormor och kusinen och vi tog tag i att ordna med barnens rum. Vi har endast två barnrum och snart tre barn, så vi har bestämt oss för att göra ett lekrum och ett sovrum.

För att genomföra den planen behövde vi få över Hennings säng till det som skulle bli sovrummet. Tyvärr är den bredare än dörren så vi var tvungna att skruva isär den i småbitar för att få ut den. Vi har även köpt en ny stor bokhylla som skulle monteras.

Det tog hela dagen och var riktigt rörigt ett tag. Det rummet som nu är sovrum har länge fungerat som förvaring och nu måste vi hitta på nya ställen alternativt göra oss av med saker. Men vi hann bygga isär och ihop sängen samt bygga ihop bokhyllan. Och så flytta runt resterande möbler till rätt rum. Det känns så skönt att det äntligen är gjort. Lekrummet blev mycket rymligare när Hennings säng försvann och barnen verkar jättenöjda. Henning sov hela natten i sitt nya rum vilket är ovanligt.

Så vi är fortfarande en bit från att vara klara, men vi är en bra bit på väg och nu kan jag gå och småplocka när jag är hemma och mår bra.

Idag gav vi oss ut på Järvafältet och grillade kolbulle. Barnens farmor följde med. Det hade varit en supermysig dag om det inte varit för att vi delade grillplats med tre hundar och deras ägare. Ägarna hade noll pli på sina hundar som skällde hysteriskt så fort någon av oss rörde på sig eller om någon annan gick förbi. Tyvärr var det långt att gå till nästa grillplats och barnen var hungriga. Därför stannade vi. Har så svårt att förstå att man inte kan visa hänsyn till andra när man har hund med sig. Fast ärligt tror jag faktiskt inte att de hade kunskapen om hur man får en hund att göra som man säger till den. Men har man inte det intresset när man skaffar hund borde man kanske helt enkelt låta bli......

Gillar

Kommentarer

Johanna,
Så smart med ett lekrum och ett sovrum! Och vad skönt att Henning tyckte om det. Vi har också en Kura men vi har inte vågat vända på den än. Är orolig att Odd ska trilla ut och att Ian ska upp och klättra nu när han börjar bli större. Hej hej orolig mamma 😁
enskaninginorrland.wordpress.com
Mysfamiljen
Mysfamiljen,
Vi har lagt en madrass nere och en uppe. Sedan brukar vi sätta ett skydd för stegen så att H inte kan klättra upp ännu. Planen är att H ska flytta upp när L behöver en större säng än spjälsängen, men då orkar vi inte bygga om sängen igen, därför vi byggde den som vi gjorde på en gång. Och när minstingen flyttar till sovrummet blir det först i spjälsäng, sen växasäng. Vi hoppas det blir som planerat 😊.
nouw.com/mysfamiljen