Ser ljuset i tunneln

Imorse var H och jag på vårdcentralen. Vi träffade som tur var en vettig doktor. Man vet aldrig när man inte hamnar hos sin husläkare. Har tyvärr mycket dåliga erfarenheter av vårdcentraler. Jag ska få sprutor med järn som jag önskade, inget tvivel om saken. Skönt. Ska dit på fredag för första sprutan och sedan en till efter en dryg vecka. Därefter ny blodprovstagning.

H tog jag med för att han hostar upp en hel del slem, ibland kräks han upp det han druckit när han hostar för att få upp slemmet. Slemmet som kommer upp är allt mellan vitt och grönt (just nu åt det gröna hållet). Läkaren trodde den nuvarande färgen berodde på förkylningen han hade förra veckan. Även snoret är lite grönt ibland fortfarande. Han har hostat mer eller mindre regelbundet sedan i februari i år och vi börjar bli less på att ge honom hostmedicin till och från hela tiden. Så nu ska han få göra astmautredningen, framför allt på grund av stark hereditet. Det som kändes lite jobbigt var att läkaren hörde ett blåsljud på hans hjärta. Det har ingen hört förut. Han sa att det förmodligen inte var något att oroa sig över, men det ska också kollas upp på barnmottagningen när vi får komma dit för astmautredningen. Jag har bestämt mig för att inte oroa mig i förväg. Vi får se vad de säger på barnmottagningen. Men man undrar ju varför ingen hört det förut. Han har ju ändå blivit lyssnad på många gånger.

Mannen min har fått bihåleinflammation stackarn. Han blev förkyld samtidigt som H förra helgen, men till skillnad från H så blev mannen inte friskare utan istället sämre och sämre. Så det blev VAB för mig idag. Fast skulle kanske egentligen kalla det VAF = Vård Av Familjen.

Gillar

Kommentarer