Sovrutiner

Sista veckan ungefär har vi fått in ganska bra sovrutiner. HOPPAS det håller i sig. Han somnar runt klockan 19-20 på kvällen. Sover fram till runt klockan 12-01 då han vaknar och äter. Sedan somnar han om igen, oftast på en gång och i sin säng. Därefter sover han till runt klockan 5-6 då han vaknar för mat. Efter det vill han inte sova i sin säng, men somnar lätt om i vår. Sedan vaknar han igen vid klockan 8-9. Helt okej tycker vi. Visst blir det ett par matningar, men han sover ju ändå många timmar däremellan och bortsett från matningarna så sover han 12-14 timmar varje natt.

Idag är det en klängig liten kille jag har här hemma. Han har stenkoll på mig och vill helst inte att jag lämnar rummet för en sekund och helst ska jag sitta intill honom eller bära honom. Nu ligger han bredvid mig och lyssnar på musik i soffan, helnöjd med sina fötter i mitt knä. Han fyller två månader idag. Helt otroligt. Samtidigt som det har gått fort så känns det som han alltid har funnits. Allt blir bara roligare och roligare nu och vi bara älskar honom mer och mer för varje dag. Han börjar bli en egen liten person som har koll på omgivningen, som snackar och ler hela tiden och som visar vad han vill.

Med mig är det lite sämre för tillfället. Fick tillbaka tandvärken förra veckan och var tvungen att åka akut till tandläkaren. Har känt av värken till och från ända sedan tidigt i graviditeten men eftersom jag inte vågar gå till tandläkaren utan lugnande så ville jag inte gå då. Har dessutom känt mig osäker på om jag verkligen känt rätt då jag tyckt det gjort ont i min rotfyllda tand och jag trodde inte man kunde ha ont i en tand som var rotfylld och därmed ska vara död. Men tydligen kan man det. Jag fick antibiotika och det blev lite bättre. Igår var jag och tog bort rotfyllningen och fyllde tanden med medicin istället som ska sitta där till i augusti och göra värkan. Sedan blir det ny rotfyllning. Usch, ska försöka förtränga det fram tills dess. Just nu gör det fortfarande vansinnigt ont i tanden och jag går på Citodon för att klara av dagarna. Det gör att jag blir fruktansvärt trött, yr i huvudet och lite illamående ibland. Så glad att jag inte ammar nu. Så krångligt allt hade blivit då.

Gillar

Kommentarer

Anonym
,
Tack för svaren 😊 /Christine
LM,
Den vi har heter Pepticate. Det finns tydligen olika. Köp en burk och prova om det funkar. Det är jättedyrt om man köper själv (250 kr/burk). När får på recept kostar 6 st burkar 120 kr. Enl bruksanvisningen ska vattnet vara varmt, men vi kokar vatten morgon och kväll, låter det svalna och blandar med pulvret och låter honom dricka rumstempererat. Superenkelt tycker vi. Då slipper man leta microugn om man är någonstans. Jag har med mig vatten i en termos och pulver i en liten burk när vi inte är hemma.<br />För oss blev det inte helt bra förrän vi gick över helt på ersättning. Trots att jag åt helt mjölkfritt så fick han ändå magknip när jag både ammade och gav ersättning. Så troligen var han även känslig mot något annat jag åt. Nu när jag inte ammar alls och han får mjölkfri ersättning är magknipen i stort sett borta. <br />Lycka till och hoppas det löser sig för er. <br />/L
www.blogger.com/profile/093654326240692911
Anonym
,
Hej! Vad använder ni för ersättning till Henning? Testar också att äta mjölkfritt just nu o även mjölkfri ersättning. Hur gör du när du ska ge ersättning när ni är iväg? Söt Henning är 😊 /Christine