Stolta föräldrar

Känner mig löjligt stolt över hur mycket lilla Henning vuxit på bara två veckor och tre dagar.

Idag var det dags för första besöket på BVC. Vägning och mätning. Sedan förra vägningen för en vecka sedan har han gått upp 300 gr. När han föddes vägde han 2875 gr och nu vägar han 3190 gr. Han var 47 cm lång och nu är han 50,8 cm. Alltså har han nästan växt 4 cm på drygt två veckor. Om det inte mättes fel på Förlossningen. Igår lossnade navelsträngen också. Och häromdagen vände han sig från rygg till mage. Det var i för sig inte medvetet och säkert bara en engångsgrej, det känns lite tidigt att göra det när man bara är två veckor. Ibland när han blir ilsk spänner och böjer han hela kroppen och just den här gången råkade han rulla runt.

Sköterskan på BVC tyckte vi kunde prova att använda bärselen redan nu trots att han egentligen är lite för kort och väger lite för lite. Om han får dåligt stöd för huvudet så kan man hjälpa att stödja upp det med en sjal. Ska prova nu så fort han vaknar. Han har sovit massvis idag.

Nu har vi provat Minifom-dropparna i några dagar utan effekt. BVC-sköterskan tyckte att vi skulle prova Semper magdroppar istället (som många av er även rekommenderat) så dessa har vi köpt nu.

Idag kom jag på att jag glömt att fylla i hans bok. Måste börja med det imorgon.


Gillar

Kommentarer

Anonym
,
Lillen växer så det knakar! =) Puss på er <3 Öström
LM,
Va konstigt, man mäter ju redan på förlossningen. <br />Storlek 56 är fortfarande alldeles för stort för vår lilla kille. Men igår upptäckte vi att han växt ur sin första pyjamas i storlek 50 😊 Tänk va snabbt de växer nu i början.
www.blogger.com/profile/093654326240692911
Dahlen,
Vi vet inte hur lång kevin har blivit ännu, för på våran BVC vill dom inte mäta när dom e nykläckta pga dom vill inte sträcka ut benen pga leder och sådant. men vi kanske ska mäta honom nästa vecka men vi får se:)<br />tror iaf han har vuxit så det knakar för 56:or var alldelens för stort tidigare men sitter bra nu 😊<br />
www.blogger.com/profile/135733049021522677