Trött

Jag är så himla trött just nu. Kanske beror det på att jag tagit migränmedicinen. Kände huvudvärken komma och tog direkt en sprayning i näsan och lyckades faktiskt vända det i tid. En av biverkningarna är trötthet. Det positiva är ändå att anfallen kommer alltmer sällan (peppar peppar).

Idag var andra tillfället av babysimmet. Alltså han är så duktig vår lilla plutt och han älskar det. Så himla häftigt att se när han har roligt. Idag skrattade han högt, pratade och sprattlade som en besatt. Vi övade att vända från mage till rygg idag i vattnet samt att få lite vatten hällt över huvudet. Det var inga problem för Henning. Han stoppade till och med ner huvudet under vattnet och kikade lite. Även om ingen annan såg vad just jag och Henning gjorde så fylls jag av stolthet och tycker såklart att jag har världens bästa och duktigaste lilla bebis.

På tal om något annat så har Henning varit riktigt kinkig sista dryga veckan. Allt har bara varit fel hela tiden och hans eviga gnäll låter som en gnisslande dörr. Tror jag skrev om det här i tidigare inlägg? Kanske är det som en läsare skrev att det är tänder som är på gång. Det är i alla fall ett frenetiskt tuggande på händerna och en massa dreggel också. Idag har han faktiskt varit hyfsat glad nästan hela dagen.

Nä, jag tror att jag går och lägger mig nu faktiskt. Sov gott!

Gillar

Kommentarer

LM,
Det kan stämma. Jag har tänkt på det också. Utvecklingsfasen brukar ske mellan 11¹/₂ och 12¹/₂ veckors ålder. Henning är nu 11¹/₂ och har redan hållt på i över en vecka. Men såklart stämmer det inte alltid på dagarna antar jag. Vi får se vad som händer framöver.
www.blogger.com/profile/093654326240692911
Dahlen,
11-12 veckor så är en ny utvecklings fas som gör dom extra känsliga och kan börja bli grinigare och till och med krångla med maten. kanske det är det han är i just nu? tänkte på att du sa att han var lite kinkig.<br />dom blir mer klängiga och vissa fall går tillbaka i framsteg för att sedan komma tillbaka till sitt rätta jag, det beror på att dom börjar uppfatta mer saker och det blir mer intryck för det lilla hjärtat och sånt kan vara jätte jobbigt-
www.blogger.com/profile/135733049021522677
LM,
Hej Annika!<br /><br />Vi har tyvärr inte använt vårt babynest särskilt mycket. Henning vägrade ligga i det när vi hade det i sängen. Han ville ha kroppskontakt med mig/oss och då dög inte babynestet. På dagarna var det inte heller bra. Vi kämpade i någon månad och sedan åkte det ner i källaren. Men jag har vänner vars bebisar har gillat det och då har det varit guld värt. Det skyddar honom ju lite i sängen också och man kan lägga det överallt.<br /><br />Vi köpte kudde och täcke till spjälsängen, täcket använde vi bara i några dagar då det blev alldeles för varmt. Vår kille är ganska varm av sig och blir bebisar för varma ökar risken för plötslig spädbarnsdöd. Min syster som har tre barn sa att jag var knäpp som köpte täcke för hon tyckte det var bättre med bara en filt i påslakanet. Hon fick rätt....... Det beror ju såklart på hur kallt man har hemma också. Vi köpte även en liten kudde till vagnen.<br /><br />Vi har två påslakanset och det funkar just nu. Vi har inte en kille som kräks så mycket så vi har klarat oss bra på det. <br /><br />Vi har som sagt en filt i sängen och så har vi en annan tunn filt som vi använder mycket, samt en fleecefilt som vi ibland har till vagnen. Vi har två filtar till som vi i stort sett aldrig använt. Jag har även en så kallad amningsfilt, en väldigt tunn filt (nästan genomskinlig) som man kan hänga över vagnen ifall man åker buss eller något och vill undvika folks hostningar. Vanlig filt ska man ju inte hänga över vagnen då det kan orsaka syrebrist.<br /><br />Jag är verkligen ingen expert, men tack ändå 😊. Jag tycker det är bättre att köpa lite för lite saker till en början. Det är ju oftast lätt att köpa till en filt eller liknande om man saknar än att ha en massa grejer liggandes som man upptäcker efter ett tag att man inte alls behövde. Men ibland är det svårt att låta bli att köpa för det är ju så himla kul också 😉<br /><br />Kram!
www.blogger.com/profile/093654326240692911
Anonym
,
Vad mysigt det låter! Ja inte gnället alltså, men simmet. Längtar tills jag också kan gå på babysim med Pluppen. <br /><br />Använder ni ert babynest nåt? Mest nyfiken för min mamma håller på att sy ett åt oss. Och hur mycket filtar och sängkläder går det åt? Du är ju expert nu! 😉<br /><br />Krama Henning!<br /><br />Annika