Tufft veckoslut

I torsdagskväll blev Liv magsjuk. Stackarn. Kräktes rätt många gånger. Sedan somnade hon som tur var och sov natten igenom. Dagen efter mådde hon bättre, men hade två diarréer på förmiddagen. Vi tryckte i henne vätskeersättning och som tur var tyckte hon det var gott. Lite saft fick hon också. Är det något man lärt sig så är det att inte ge mat för tidigt, det brukar alltid straffa sig.

Framåt sena eftermiddagen blev hon hungrig och fick då små mängder ersättning i omgångar. Det gick fint. Igår var hon piggare och idag är hon i stort sett som vanligt.

Verkar dock som en tand uppe är på väg, hon ser ut att ha svårt att bita i maten. Typiskt med allt samtidigt.

Igår skulle Henning åkt till kusinerna och gjort pepparkakshus, men de ville inte att han skulle komma då vi hade magsjukan i huset.

Eftersom alla mådde bra satsade vi på julgodis här hemma istället. Men först blev det ansiktsmålningar, en aktivitet i julkalendern som vi inte hunnit med.

Sedan bakade vi chokladbräck med puffat ris, skumtomtefudge och hallontryffel med vit choklad. Det blev supergott.

Tiden rann iväg och helt plötsligt var det middagstid och vi hade inte hunnit tänka ut någon mat. Så det fick bli en nödlösning - pizza.

Imorse stod det att vi skulle dricka milkshake till frukost. Den luckan blev också omtyckt. Nu medan syrran sov har vi fikat och smaskat julgodis.

Gillar

Kommentarer