Usch, hemska dag!

Kände på morgonen idag när jag borstade tänderna hur migränen kom från ingenstans. Förstår inte varför. Förut hade jag bara migrän under menstruationen. I med piller i alla fall och åka till jobbet. Det släppte inte som det brukar göra, men lättade i alla fall betydligt. Tog ett piller till efter två timmar som man får göra men gjorde ingen större skillnad mer än att jag började sluddra lite. Och jag som har suttit i tidsbokningen hela dagen.

På eftermiddagen var jag iväg till Fertilitetsmottagningen igen och gjorde en hydrosonografi. Det innebär att man för in en tunn kateter i livmodern och sprutar in koksalt och sedan utför man ett ultraljud. Resultatet visade att jag när som helst har ägglossning samt att jag har en väldigt slät och fin livmoderslemhinna utan polyper eller några sammanväxningar. MEN den var alldeles för tunn/atrofisk. Jag frågade varför, men det vet man tydligen inte. Så läkaren sa att det var positivt att hon kunde se att jag hade ägglossningscykel och att livmodern ser bra ut. Det negativa var att slemhinnan är alldeles för tunn.

Nu ska jag gå och lämna fler blodprover (progesteron) och så får vi se vad det visar. Jag frågade om man kunde göra något åt att slemhinnan var så tunn och då sa hon att det fanns saker man kunde prova. Självklart frågade jag då vad som händer om det inte fungerar. Hon tyckte inte jag skulle ge upp ännu, men att det inte kan fästa ett ägg om slemhinnan är för tunn.

Jag ser redan katastrofen framför mig; att det såklart inte kommer fungera på mig och jag kommer inte få några barn. Faaan, va ledsen och deppig jag känner mig nu. Och skallen håller på och sprängas. Usch, livet suger ibland.

Gillar

Kommentarer