Vecka 12 (11+0) och VUL

För att lugna min oroliga själ så bokade vi in ett extra VUL idag. Vi blev rekommenderade av vår vanliga gyn som hade stängt att istället vända oss till Fridhemsplans Gynmottagning. Där hade vi varit en gång förut och blivit både dåligt bemötta och dessutom mätte läkaren fel på allt som gick att mäta och det slutade med att jag fick gå till ytterligare en annan gynekolog och mäta om. Det var under ett av våra FET-försök och jag bestämde då att jag inte ville tillbaka dit. Men vad gör man inte för att få se det där hjärtat slå. Det var ungefär lika illa idag. Läkaren hade inte förstått att jag var gravid, trots att det var därför vi bokat tiden (för att göra ett gravidultraljud) och hon förstod nog inte vad jag sa heller, för jag fick upprepa allt jag sa tre gånger för hon missförstod allt. När hon undersökte vispade hon runt med ultraljudsstaven precis som om det var en elvisp och det gick knappt att se vad som var vad, men i någon kort sekund såg vi i alla fall hjärtat flimra förbi så vi fick i alla fall se det viktigaste. Men aldrig mer att vi går dit igen, i alla fall inte till läkaren som heter Estelle/Estella i förnamn. Då åker vi hellre till gynakuten när vi är oroliga.

Nu är det äntligen vecka 12. Om bara denna vecka kan passera så tror jag i alla fall att jag kommer känna mig lite lugnare. Har fortfarande kvar små bruna blödningar. Nästa vecka är det dags för KUB-ultraljud och om det ser bra ut så borde man väl kunna slappna av lite. Ska också ringa BM när hon är tillbaka från semestern och höra om man inte kan få ett extrabesök innan september när vi egentligen ska tillbaka dit nästa gång. Skulle gärna komma en gång däremellan och bara få lyssna på hjärtat. Det är ju sjukt långt till 5 september.

Om en vecka kan jag sluta med Fragmin-sprutorna som jag kommit att hata. De gör så jäkla ont rent ut sagt och de är så tröga att få in i huden. Igår studsade nålen tillbaka så jag fick sticka om, hur lätt är det.... Har dessutom blåmärken både på låren och magen, varken skönt eller snyggt.

Har börjat få putmage. Ser inte gravid ut än, bara lite småfet. Längtar tills man får en riktig kula som inte kan missförstås.

Gillar