Vi lever

Efter fyra dagar på BB fick vi komma hem. Först var det mina blodprovsvärden som var dåliga och vi hölls kvar. Sedan blev L gul och vi var tvungna att se att hennes bilirubin vände neråt. Vi fick trycka i henne ersättning efter amningen var tredje timme och det funkade som tur var.

Det har inte varit en dans på rosor sedan vi kom hem. H blev jätteglad att få hem sin bebis. Han sprang direkt fram till henne och pratade och kvittrade och struntade helt i mamma och pappa. Tyvärr fick han feber första dagarna vi var hemma och tandsprickning, tre kindtänder på väg upp. Så humöret var inte på topp, vilket man kan förstå. Och att samtidigt inte få all uppmärksamhet som han är van vid, speciellt inte från mig då jag varit tvungen att amma en hel del, har inte gjort saken bättre. Han har varit PÅ maken hela tiden. Han har inte ens fått kissa eller sitta själv på sin stol vid matbordet då H hela tiden ska "mysa" med pappa. Det blir ganska kvävande i längden att inte ens få ta ett endaste andetag själv.

Mannen har dessutom haft massvis med tjafs på sin arbetsplats med sin chef som helt enkelt har omplacerat honom för att han tagit ut några VAB-dagar under min sjukskrivning samt för att han vill ta ut sina tio första pappadagar. Hela situationen är helt sjuk och kommer nog bli en lång fight innan det är över. Tyvärr mår han skit på grund av allt det här och det har verkligen förstört den här första tiden här hemma.

Jag blev på återbesöket till läkaren på förlossningen sjukskriven från förlossningen och två veckor framåt för att mannen skulle kunna vara hemma ännu lite längre och hjälpa mig här hemma. Hematomet i underlivet har gjort att jag varken kunnat stå eller sitta utan att få fruktansvärt ont. Nu när det nästan gått två veckor har det äntligen börjat gå tillbaka och gör inte lika ont längre. Även avslaget har minskat rejält redan vilket känns positivt då jag blödde väldigt rikligt i en hel månad efter förra förlossningen.

Idag var vi på BVC igen och L har nu gått över sin födelsevikt. Hon hade även växt 3 cm på längden vilket känns ganska otroligt på mindre än två veckor, så gissar därför att de kanske mätte fel på förlossningen. Men växer gör hon i alla fall och det är ju skönt att det händer något för just nu så ammar jag hela tiden. Hon har sovit hyfsat på nätterna, men på dagarna hänger hon i mina tuttar från morgon till kväll.
  • 8 visningar

Gillar

Kommentarer

ivfmamman,
Facket är redan inblandat & kommer att hjälpa till. Men tydligen kan ens arbetsgivare fatta vilka beslut som helst som till och med bryter mot flertalet lagar. Som arbetstagare måste man bestrida även om man har rätten på sin sida.
ivfmamman.wordpress.com
Jagvilljagkan...,
Vad skönt att höra att det går så bra för bebis! Jag förstår att det är tufft med storebror, vi har det oxå tufft även om det utspelat sig på ett annat sätt.

Ja arbetsgivarens rätt att leda och fördela arbetet kan vara svår att bråka med men jag tycker han ska vända sig till facket och ta hjälp av dem.

Krya på dig och ta hand om er!
Kram
jagvilljagkanjagvagar.wordpress.com