VUL 1 + blodprov

Idag var det alltså dags för det första ultraljudet och hormonkontrollen och jag trodde verkligen att det hänt massor eftersom jag har fått ont i bäckenet/korsryggen samt lite hugg/ilningar längst ner i magen. Men icke, det hade gått långsamt. Läkaren sa i och för sig att det var bättre att det gick långsamt än för snabbt, så man ska väl vara tacksam för det. Det är bara att efter den här ganska jobbiga månaden så vill man så gärna se resultatet, helst igår, för man är så less. Beundrar verkligen folk som orkar göra detta om och om igen. Hoppas jag också orkar, om det inte går på första gången.

Hur som helst. Jag hade ungefär fem till sju stycken äggblåsor på varje sida. Ett ganska bra antal vad jag förstår. Slemhinnan var 5 mm tjock. Enda nackdelen var att äggblåsorna hade växt sakta. De två största var ungefär 5-6 mm stora. Vad jag förstår så ska de bli runt 20 mm innan de plockas. Alltså har vi en bit kvar. Så från ikväll ska jag höja Puregon-dosen från 225 IE till 300 IE. Ska inte tillbaka till mottagningen förrän på måndag för nytt VUL och då borde det väl ha hänt lite mer. Bara det inte händer för mycket. Ständigt denna balansgång och oro för allt och inget. Man är helt utlämnad till doktorerna och får bara hoppas på att de har koll på vad de gör för något.

Något annat positivt idag är att huvudvärken har lyst med sin frånvaro. Så skönt att slippa. Nu på eftermiddagen har det varit premiärträning på nya gymmet där vi nu har köpt kort. Min lillasyster har slitit av korsbandet och har fått träningsordination av sin läkare. Och eftersom hon aldrig har styrketränat tidigare fick jag vara hennes PT. Hon kämpade på bra. Jag stod faktiskt mest bredvid och gav instruktioner eftersom jag fick träningsförbud av barnmorskan idag. Hon tyckte att kroppen skulle få vila under sprutbehandlingen.

Nu ska jag äta mörk choklad och mysa i soffan med min darling.

Gillar

Kommentarer